Weekend in Maramures (Mocanita, Cascada Cailor, Lacul Stiol)

Maramuresul este una dintre acele zone care trebuie vizitate macar o data in viata.

Pentru a descoperi plaiurile maramuresene de o frumusete inegalabila, bogatul patrimoniu cultural istoric, traditiile si ospitalitatea locuitorilor este nevoie poate de o viata intreaga.

Pentru cei care au la dispozitie doar un week-end, un traseu prin Maramures poate insemna inceputul unei frumoase legaturi sentimentale cu aceasta zona .

Perioada :25.06-28.06.2020

Tarif : 615 lei/ persoana/ pachet 3 nopti

 

Desfășurarea programului :

Ziua 1:

Sosirea turistilor in Borsa

Cazare la Pensiune 3 *

Servirea cinei

 

Ziua 2:

Dupa servirea micului dejun, la ora 08:30 ne intalnim la gara CFF Viseu de Sus, pentru a face o calatorie cu renumita Mocanita de pe Valea Vaserului. Trenul cu abur va va purta domol pana in statia Paltin prin muntii Maramuresului in mijlocul unuia dintre cele mai frumoase si salbatice peisaje.

Dupa un lin traseu de 21.6 km,  cu numeroase opriri, ajungem in statia Paltin. Aici veti avea  mai mult timp pentru sedere in natura, veti putea servi masa in locuri special amenajate, puteti admira defileul de pe o platforma de observare sau puteti sa faceti o scurta drumetie pana la galeriile din timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Dupa cca o ora jumatate, batrana Mocanita este pregatita pentru intoarcere catre gara Cff Viseu de Sus, pe acelasi traseu cu paduri neimblanzite, paduri salbatice, unde linistea naturii este intrerupta doar de pufaiturile trenului si fluieratul locomotivei.

In jurul orei 15:30 Mocanita soseste in gara Viseu de Sus, ne indreptam catre unitatea de cazare.

Seara se va servi cina.

 

 

Ziua 3:

Dupa micul dejun, la ora 10:00 ne intalnim in Complexul Turistic Borsa. Urcam cu telescaunul si pornim traseul catre Lacul Stiol. Acesta este unul dintre micile lacuri glaciare din Masivul Rodnei, fiind poziţionat la o altitudine de 1800m, la poalele Varfului Gargalau (2159m).

De aici coboram catre Podul Cailor, unde vom vizita pestera  Sura lui Pintea, dupa care ne indreptam catre Cascada Cailor. Aici o sa poposim aproximativ 1 ora, timp in care luam pranzul si ne bucuram de frumoasa priveliste.

In jurul orei 16:00 coboram cu telescaunul catre unitatea de cazare unde vom servi cina.

 

Ziua 4:

Servirea micului dejun

Plecarea turistilor din Borsa

 

 

Servicii incluse:

-3 nopti cazare la Pensiune 3* din Orasul Borsa

-demipensiune

-biletul dus-intors la Mocanita

-ghidaj montan autorizat pentru drumetia din ziua 3

-transport cu telescaunul dus-intors

 

Servicii neincluse:

-pranz (in ziua 2 pranzul se va servi in statia Paltin, fie din oferta de mancare existenata in locurile special amenajate, fie mancare proprie; in ziua 3 pranzul se va lua pe munte, fiecare persoana trebuie sa aiba cu ea pachet cu mancare si apa)

-transport in/din Borsa

-transfer pana si de la locurile de intalnire

-echipament pentru drumetii montane (bocanci, pantaloni lungi, tricou, bluza, pelerina pentru ploaie, palarie pentru soare, rucsac, haine de schimb)

 

 

  • Drumetia se adreseaza tuturor iubitorilor de munte, cu sau fara experienta, cu o minima conditie fizica.
  • Traseul montan pot suferi modificari in functie de conditiile meteorologice

 

Distribuiti pe retele