MOSTAR – MEDJUGORJE BOSNIA & HERȚEGOVINA – CROAȚIA 15.05-19.05.2019

BELGRAD – MOSTAR – MEDJUGORJE – DUBROVNIK – SPLIT – SARAJEVO

Autocar din Timișoara

Ziua 1 Belgrad – Sarajevo – Medjugorje (600 km). Întâlnire la ora 04.00, îmbarcare și plecare pe traseul Belgrad – Sarajevo – capitala cosmopolită a Bosniei, oraș reprezentativ pentru expresia “ce nu te omoară, te face mai puternic”. O plimbare pietonală prin centrul vechi ne conduce prin istoria Balcanilor – Moscheea Gazi Husrev Bay, Catedrala Romano-Catolică, biserica nouă și veche sârbă, dar și Templul Evreiesc, toate coexistă pașnic în același perimetru. Ne continuăm drumul spre Medjugorje, cazare și cină la pensiune 3*.

Ziua 2 Medjugorje – Colina Aparițiilor și Dubrovnick. Mic dejun. Dimineața, ne îndreptăm spre vestita Colină a Aparițiilor și începem ascensiunea spre locurile în care Sfânta Fecioară S-a arătat. Timp liber sau opțional excursie la Dubrovnick – oraș intrat în patrimoniul UNESCO din anul 1979, Perla Mării Adriatice. Ne încântăm privirile și inimile cu minunata priveliște oferită de Coasta Dalmată și descoperim încântătorul oraș într-o plimbare pietonală. Opțional, croazieră de 45 de minute pe Marea Adriatică. Seara, cazare și cină la pensiune 3*.

Ziua 3 Mostar – Cascada Kravice. Mic dejun. Vizităm Mostarul, orașul renăscut din propria cenușă, așezat glorios în valea râului Neretva. Descoperim într-un tur pietonal vechiul pod, construit de otomani în 1566, Muslibegovica – cea mai veche casă musulmană din Balcani și băile publice Austro Ungare. După-amiază, excursie la Cascada Kravice –supranumită și Mica Niagara. Seara, cazare și cină.

Ziua 4 Excursie la Split. Mic dejun. Timp liber sau opțional excursie la Split – cel mai mare oraș de pe coasta croată a Mării Adriatice, intrat în patrimoniul UNESCO datorită unei istorii îndelungate, începută cu 1700 de ani în urmă. Orașul ne va întâmpina cu intrările în Palatul Dioclețian – monumentalele Porți de Aur, Argint, Aramă și Fier. Labirintul străduțelor din Split ne va duce în mod inevitabil la piața centrală, Peristil, unde în timpul verii, în fiecare zi la prânz, se adresează împăratul încorporat Dioclețian și gărzile sale. Magnifica vedere asupra orașului Split și împrejurimilor sale vă va fi dezvăluită dacă urcați pe clopotnița înaltă de 60 de metri a bisericii Sf. Domnius (Sv. Duje). Scenele din viața lui Hristos din secolul al 13-lea de pe poarta de lemn a catedralei de la poalele clopotniței reprezintă o introducere a comorilor pe care le păstrează Split în trezoreria sa. Seara, cazare și cină la pensiune 3*.

Ziua 5 Medjugorje – Timișoara. Mic dejun. Plecare spre casă. Sosire la Timișoara, seara târziu.

Preț: 225 eur/pers în cameră DBL/TPL

Ofertă promoțională: 199 eur/pers în cameră DBL/TPL până la data de 28.02.2019

Supliment cazare în cameră single: 60 eur

PREȚUL INCLUDE:

• transport autocar clasificat transport internațional;

• 4 nopți cazare cu mic dejun, pensiune 3* Medjugorje – Monika 3* sau similar;

• însoțitor de grup;

• tur pietonal Mostar;

• excursie la Cascada Kravice.

PREȚUL NU INCLUDE (tarife pentru excursiile achiziționate din țară):

• excursie la Dubrovnik 45 eur/pers cu croaziera inclusă sau 30 eur/pers fără croazieră;

• excursie la Split 30 eur/pers;

• asigurările medicale și storno;

• supliment cină 40 eur/pers.

Distribuiti pe retele