Israel – Sarbatoarea Nasterii lui Iisus – 7 zile, avion din Bucuresti

 

Perioada 21.12 – 27.12.2017

Haifa – Cana Galileii – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Marea Moarta – Hozeva – Ierusalim, Muntele Maslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa – Bethleem, Bis. Nasterii Domnului

 • Ziua 1, Bucuresti – Tel Aviv – Haifa – Tiberias

Prezentare in Aeroportul Bucuresti OTOPENI la ora 08.00 pentru zbor Bucuresti-Tel Aviv cu compania El Al. Decolare la ora 11.00 din Bucuresti cu destinatia Tel Aviv, sosire la ora 13.45 pe Aeroportul Ben Gurion-Tel Aviv. Ajunsi in Tel Aviv, dupa formalitatile vamale ne deplasam catre orasul Haifa, frumosul oras-port, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vedem panoramic frumoasele gradini suspendate Bahai si vizitam Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Cazare si cina la hotel in Tiberias/ Nazaret.

 • Ziua 2, Nazareth – Muntele Tabor – Cana Galileii

Dupa micul dejun vom merge catre Nazareth, situat in partea nordica a Israelului. Este cel mai populat oras arab din Israel si este descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vedea Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret; biserica este pictata de fratii Morosanu in 1977. Apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire in incinta careia se afla grota in care Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavriil ca Il va naste pe Iisus. Continuam cu Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Fata a Domnului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Plecam catre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin. Cazare si cina la hotel in Tiberias/ Nazaret.

 • Ziua 3, Capernaum – Tabgha – Bethleem

Mic dejun. Ne indreptam catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitorul si unde a savarsit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea  ruinele Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. Vom continua cu Muntele Fericirilor, unde vom vizita biserica ce fost construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a tinut predica despre fericiri. Muntele se inalta la 175 m. deasupra nivelului Marii Galileii, dar totodata este la 35m. sub nivelul Marii Mediterane. Se merge la Tabgha, loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti si hranirea a peste 5000 de oameni. Vom termina ziua cu vizita la Biserica Sf. Petru, ce aminteste de momentul repunerii in treapta apostoliei a Sf. Petru. Coboram pe valea raului Iordan spre Yardenit – pe malul raului Iordan, loc amenajat pentru a intra in apa Iordanului. In apropiere de orasul Ierihon vizitam Manastirea Sf. Gherasim. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

 • Ziua 4, Bethleem, Biserica Nasterii, Bis. Campul Pastorilor

Dupa micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului din Bethleem, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”). La aproximativ 500m se afla Grota Laptelui, unde, potrivit traditiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul si sa fuga in Egipt. Vizitam apoi Biserica Campul Pastorilor, locul unde innoptau pastorii, in noaptea in care s-a nascut Pruncul Iisus Hristos. Continuam cu vizita la Biserica  Sf. Nicolae. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Dupa cina, se merge in Bethleem – Biserica Nasterii Domnului, pentru a participa la slujba care incepe dupa ora 22:00 pe platoul din fata sa, eveniment important transmis in intreaga lume. Intoarcere la hotel.  

 • Ziua 5, Hozeva – Marea Moarta – Ierihon

Mic dejun. Apoi vom merge catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe ale carei baze au fost puse de Sfintii Ioachim si Ana, fiind locul unde cei doi sfinti s-au rugat pentru daruirea unui prunc. Initial, biserica manastirii era inchinata Maicii Domnului. Astazi, insa, dupa reconstruiri si renasteri, biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamt. Tot in manastire se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie. Langa Qumran, un magazin de produse cosmetice pe baza de saruri de la Marea Moarta. In grotele de la Qumran un pastor a gasit intamplator, in anul 1947, sulurile de manuscrise de la Marea Moarta. Vizita la Marea Moarta cu posibila baie in apa sarata, bogata in minerale. Ne deplasam catre Ierihon, de unde vom avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Dupa aceea ne vom merge catre Manastirea „Dudul lui Zaheu” si Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

 • Ziua 6, Ierusalim, Muntele Maslinilor – Via Dolorosa

Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul, Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei, Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”), Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul, Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins, Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Intram in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc).Cazare si cina la hotel in Bethleem.

 • Ziua 7, Ierusalim, Muntele Sion – Ein Karem – Lod – Bucuresti

Mic dejun. Merge spre Ierusalim si vizitam Muntele Sion unde sunt Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul „Cina cea de Taina” (locul primei biserici crestine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Vizita in zona evreiasca a Sfintei Cetati la Zidul Plangerii. Deplasare la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica si locul unde s-a nascut ”cel mai mare Om nascut dintr-o femeie” si Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Ne deplasam catre Lod unde se afla biserica ce adaposteste mormantul, lantul cu care a fost legat si o parte din moastele Sf. Gheorghe. Ne indreptam catre Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitatile vamale si imbarcare pentru zborul de Bucuresti. Decolare din Tel Aviv la ora 17.40, sosire in Bucuresti la ora 20.30.

TARIF 465 EUR/PERS

Trebuie sa vezi

Haifa

Haifa e locul ce combina influentele arabe si est-europene, traditia cu modernul. Una dintre atractiile principale ale orasului este Muntele Carmel, ce ofera o panorama minunata asupra orasului. Pe munte se afla locul sfant Bahai, ce cuprinde Casa Universitara a Justitiei si Altarul lui Bab si parcul Gan Haem. Templul Baha’i, supranumit biserica tuturor religiilor, a fost finalizat in anul 1953 si a devenit in scurt timp una dintre principalele atractii turistice din Haifa, oras cunoscut drept centrul religiei Baha’i si al treilea oras ca marime din Israel. Templul a fost ridicat pe muntele Carmel si masoara 40 m inaltime, cele 9 fatade ale sale ilustrand 9 dintre religiile lumii. O alta atractie a orasului Haifa este Manastirea Stella Maris din Haifa; manastirea este un asezamant monahal carmelit, de secol XIX, aflat pe versantii Muntelui Carmel.

 Nazareth 

Situat in partea nordica a Israelului, Nazareth este cel mai populat oras arab din Israel, avand aproximativ 80.000 locuitori (69% musulmani, 31% crestini). Orasul Nazareth este descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos, gratie acestui fapt, orasul este un centru de pelerinaj crestin. In sec al XIX lea s-au construit in oras numeroase biserici si manastiri. Biserica Sfantul Arhanghel Gavriil din Nazareth echivaleaza cu Biserica Catolica Buna-Vestire din Nazareth. Biserica a fost ridicata desupra izvorului considerat a fi al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei in care a locuit. In acest loc, Fecioara Maria a primit vestea de la ingerul Gavriil ca Il va naste pe Mantuitorul. Apa din izvor poate fi vazuta curgand in absida bisericii. Exista 18 biserici ale Bunei-Vestiri in Nazareth, avand diferite confesiuni si comunitati. Biserica Catolica Buna-Vestire din Nazaret este o biserica catolica moderna, construita pe ruinele unor biserici bizantine din perioada Cruciadelor. In incinta acestei biserici se afla si locul casei Sfintilor Ioachim si Ana. Biserica moderna a Bunei-Vestiri din Nazaret are un dom de peste 50 de metri inaltime, fiind cea mai mare biserica din orientul apropiat. A fost construita sub forma de crin, simbolul Fecioarei Maria. Biserica este decorata cu mozaicuri ale Fecioarei Maria donate bisericii de catre comunitati crestine din intreaga lume.

Ierusalim

Ierusalimul este asezat in Orientul Mijlociu, considerat oras sfant pentru credintele iudaica, crestina si musulmana. Orasul care astazi aproximativ 800.000 locuitori cu o zbuciumata istorie antica si medievala, s-a extins din a doua jumatate a secolului al XIX-lea in afara zidurilor cetatii vechi, mai cu seama in partea de vest, care acopera in zilele noastre cea mai mare parte a suprafetei orasului. In centrul Ierusalimului se inalta Muntele Templului (Har Habait). Aici se afla Zidul de apus sau Zidul Plangerii, principalul loc sacru al evreilor, si Moscheea Al Aqsa cu sanctuarul islamic Cupola Stancii. In partea de nord a orasului vechi se afla Biserica Invierii, cel mai sfant loc de pe pamant pentru crestini, cu mormantul lui Iisus Hristos. Ca si obiective crestine in Ierusalim avem: Via Dolorosa sau Drumul Crucii care incepe de la Manastirea Ecce Homo (Iata Omul), si se termina la Biserica Invierea Domnului sau Biserica Sfantului Mormant. Via Dolorosa este calea pe care Mantuitorul  a fost dus spre Rastignire, incepand cu judecarea Sa in Pretoriu si terminand cu Inmormantarea. Drumul Crucii cuprinde 14 opriri, fiecare marcand un moment deosebit. Primele 9 opriri sunt in diferite puncte ale orasului, iar ultimele 5 sunt in interiorul Bisericii Sfantului Mormant. Fiecare din cele 14 opriri sunt insemnate printr-o placuta cu numar. Drumul Crucii incepe din fata Portii Sfantului Arhidiacon Stefan sau Poarta Leilor. Traseul are o distanta de aproximativ 1000 metri. Biserica Sfantului Mormant mai este cunoscuta si sub numele de Biserica Invierii, deoarece Invierea Domnului este temelia, biruinta crestinilor. Initial biserica a fost construita in secolul IV de Imparateasa Elena, iar cruciatii au construit Biserica actuala pe temelia celei vechi in sec al XI lea. Aici sunt  adapostite mai multe locuri importante cum ar fi: pestera in care Imparateasa Elena a descoperit Crucea Domnului, Golgota, Mormantul Domnului. In Biserica Sfantului Mormant slujesc 3 biserici: ortodoxa, catolica si copta. In partea stanga a intrarii, coloanele din marmura alba sunt fisurate deoarece, potrivit traditiei, se spune ca ortodocsii intr-un an, nu au putut achita taxele impuse de turci, acestia slujind Sfanta Liturghie afara la intrarea in biserica. Lumina Sfanta, ce se pogoara in fiecare Sambata Mare la Sfantul Mormant, in chip minunat, a lovit aceste coloane, lasand urme vizibile pana astazi. Inauntrul bisericii, la cativa metri se afla Piatra Ungerii; lespede de piatra rosie, pe care Mantuitorul a fost asezat la coborarea de pe Cruce. In partea dreapta se afla o stanca incadrata intr-un paraclis cu doua altare. Paraclisul este zidit pe Muntele Golgota, locul unde Mantuitorul a fost rastignit. In dreapta se regaseste un altar si aminteste de locul unde Mantuitorul a fost dezbracat de hainele Sale si pironit in cuie pe Cruce. In partea de jos, stanca este inrosita de sangele Mantuitorului. Credinciosii pot atinge stanca printr-un orificiu. In partea vestica a bisericii se afla Sfantul Mormant, loc in care trupul Mantuitorului a fost pus. Gradina Ghetsimani reprezinta locul in care Mantuitorul Iisus Hristos venea adeasea impreuna cu Apostolii. Gradina Ghetsimani este amplatasata in partea de estica a Ierusalimului. Gradina Ghetsimani are o intindere de aproximativ 20 hectare; cea mai mare parte a gradinii este in proprietatea Bisericii Ortodoxe, iar o mica parte in proprietatea Bisericii Romano-Catolice. Cuprinde 4 locuri importante: Biserica Sfantului Arhidiacon Stefan, Pestera Ghetsimani, Biserica Mormantul Domnului, Piatra Prinderii lui Iisus. Gradina Ghetsimani este locul in care Iisus venea cu Apostolii pentru a Se ruga, tot aici Iuda L-a vandut pe Mantuitorul pentru un pumn de arginti, cu un sarut mincinos, in amintirea acestui eveniment aici ridicandu-se Bisericii Tuturor Natiunilor sau Biserica Agoniei cum mai este cunoscuta.

Bethleem

Bethleem (casa painii, traducere din ebraica), situat la 10 km sud de Ierusalim, care, din anul 1996, a intrat sub Administratia Autoritatii Nationale Palestiniene. Jumatate dintre locuitorii orasului sunt crestini, jumatate sunt musulmani. Biserica Nasterii Domnului este cea mai veche biserica crestina din Tara Sfanta, ridicata din ordinul imparatului Constantin deasupra pesterii nasterii lui Mantuitorului. Forma actuala dateaza dintre anii 527-565.  In prezent, biserica este sub trei jurisdictii: armeana, romano-catolica si greco-ortodoxa. In Grota Nasterii locul nasterii Mantuitorului este marcat cu o stea de argint cu 14 colturi daruita in 1717 de domnul Tarii Romanesti, Nicolae Mavrocordat. Steaua, montata pe o placa de marmura alba, poarta o inscriptie in latina care se traduce: Aici a fost nascut Iisus Hristos de catre Fecioara Maria. Din fata Bisericii Nasterii se transmite in fiecare noapte de Craciun, Sfanta Liturghie. Prin interiorul bisericii se ajunge la grota Sfantului Ieronim. In apropiere de Biserica Nasterii se afla Grota Laptelui: aici, conform traditiei, s-a refugiat Sfanta Familie dupa nasterea lui Iisus din fata furiei lui Irod, pana la fuga in Egipt.

Grup minim 35 pers.

Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. inainte de ora comunicata

SERVICII incluse

 • Transport cu avionul Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti.
 • 6 nopti cazare la hoteluri de 4*/3*(categoria este valabila si aferenta pentru Israel) conform clasificarii
 • Demipensiune (2 mese pe zi – conform programului)
 • Taxiuri Muntele Tabor, taxe de intrare la obiectivele din program,
 • Transport cu autocar cu aer conditionat, conform programului,
 • Preot insotitor din partea agentiei si ghid local vorbitor de limba romana

 SERVICII  neincluse

 • Taxe de aeroport 125 Euro/pers.
 • Tips pentru ghid si sofer in Israel: 2 Euro de persoana pe zi (se achita obligatoriu in Israel)
 • Masa de pranz
 • Alte taxe si cheltuieli personale.

Bonusuri

 • Pachet asigurari inclus: asigurare medicala, asigurare storno, asigurare de bagaj, pentru posesorii cardului PELLERIN

Reduceri & suplimente

Supliment de single 150 €

Reducere copil 6-11.99 ani – 20 €

 Bine de stiut

 • Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).
 • Copiii beneficiaza de reducere pentru cazare in camera cu doi adulti.
 • Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
 • Compania aeriana isi rezerva dreptul de a modifica orarul de zbor.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel.
 • Bagaje: bagajul de cala (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mana max. 7 kg/ pers. (fara lichide, cosmetice, obiecte taioase sau  ascutite)
 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.
 • Pentru calatorie este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

ATENTIE!!!

VA RUGAM SA PASTRATI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE

SA-L ARATAM LA INTRAREA IN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar daca este electronic).

 

 

 

Distribuiti pe retele