CIRCUIT FRANTA – ZBOR DIN TIMISOARA 26.08 – 02.09.2018

Plajele Normandiei – Mont St Michel – Castelele de pe Valea Loarei – Paris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bienvenue, castele pline de poveste si parfum de epoca, peisaje sarmante, arhitectura unica in lume si vinuri superbisime, istorii cu regi, regine, duci si ducese, in interioare ravisante si patrimonii universale! Bienvenue pe Valea Loarei! Le jardin de France!

Ziua 1:  26.08 Timisoara  – PARIS – GYVERNY  – CAEN- BAYEUX
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Timisoara  la ora 04 :45 si plecare spre Paris cu compania Wizzair. Sosire la Paris la ora 08 :25. Vom pleca spre Giverny vizitam fosta casa a lui Monet, transformata in muzeu. Locul este o „moșie” mai bine zis, Monet cred ca este unul printre putinii pictori care n-au trait in sarcie.Continuam cu Rouen, vechea capitala a Normandiei.  William Cuceritorul si Ioana D’Arc au murit amandoi in acest oras numit de Victor Hugo “orasul celor o mie de turnuri”. Ne vom plimba pe aleile pietonale din centrul vechi pentru a descoperi bogatiile orasului – catedrala (imortalizata de Claude Monet), Gros-Horologe, Curtea Justitiei, biserica Ioana d’Arc si locul unde eroina a fost arsa pe rug. Plecam apoi spre Bayeux ,  ne vom caza la hotel 3* Caen.
Ziua 2: 27.08 BAYEUX – PLAJELE DEBARCARII IN NORMANDIA – AVRANCHES
Dupa micul dejun, vizitam Bayeux, orasul este construit in jurul catedralei Notre-Dame, una dintre capodoperele romanice si gotice din Normandia. In interiorul catedralei vom admira Tapiteria Bayeux, lunga de 60m, ce ilustreaza cucerirea normanda a Angliei in 58 de scene si 5000 de personaje. Pe parcursul acestei zile vom afla numeroase informatii despre ceea ce cunoastem sub numele de “debarcarea din Normandia”. Pana in zilele noastre, aceasta este cea mai mare operatiune amfibie din istorie care a implicat participarea a peste 3 milioane de soldati. Invazia a inceput in ziua Z, 06 Iunie 1944, cand fortele implicate au inceput deplasarea din sudul Angliei. Vom ajunge pe plaja Omaha – cea mai puternica fortificata plaja, unde s-a desfasurat sangeroasa debarcare, la Point du Hoc unde au fost cele sase cazemate atacate gresit de americani (tunurile fusesera mutate). De asemenea, vom merge la Cimitirul si Memorialul de Razboi American. Pe parcursul zilei vom avea si timp liber pentru plimbari individuale pe strazile ce poarta inca numele unitatilor ce s-au stins in apararea lor. Seara, cazare in apropierea Mont St Michel, la hotel 3*
Ziua 3 :  28.08  MONT ST. MICHEL- RENNES- TOURS
Dupa micul dejun, plecam spre Mont St Michel. Acesta este o stanca granitica, inalta de 78m si reprezinta locul unde se manifesta cel mai reprezentativ fenomen de flux si reflux: in timpul fluxului este insula (legatura cu continentul fiind intrerupta), iar in timpul refluxului devine peninsula, o limba de nisip iesind de sub ape. Stanca este ocupata de un sat (40 locuitori) si o manastire fortificata. Dupa vizita acestui unic obiectiv UNESCO, plecam spre Tours. Pe drum facem o oprire scurta in Rennes capitala regiunii Bretaniei  , un oraș mare ce păstrează în centrul istoric câteva case tipice zonei din lemn  , iar catedrala este deosebită. Seara, cazare la hotel Kyriad Tours Saint Pierre des Corps 3* in Tours (sau similar).
Ziua 4:  29.08 VALEA LOAREI – Castelele AZAY DE RIDEAU, VILLANDRY, CHENONCEAU si AMBOISE (optional)
Valea Loarei este renumita pentru frumusetea peisajelor sale, pentru monumentele arhitecturale, vinurile de soi si, bineinteles, pentru multele castele. Exista aici peste 300 de castele, regii si nobilii francezi fiind atrasi de climatul placut si de apropierea de Paris. Optional, in prima parte a zilei, vom face o vizita la castelul Azay de Rideau, castelul este construit pe o mică insulă pe râul Indre fiind astfel înconjurat de apă, intrarea făcându-se pe un pod exact ca la castelele din povești. Nici un castel de pe Valea Loarei nu are asemenea grădini: colorate în orice anotimp, elegante și rafinate, aranjate până la cel mai mic detaliu, geometric, tematic, cu stil și pasiune. Separat de canale de apă, alei pietruite, arcade de viţă de vie, tufe de trandafiri, sau arbuști pitici, presărat cu fântâni arteziene și mărginit de o pădure de cedri, parcul de la Villandry te va surprinde negreșit Chenonceau, o adevarata opera de arta. Castelul a apartinut Dianei de Potiers (amanta regelui Henry al II-lea) si, ulterior, Catherinei de Medici (sotia acestuia), ambele impodobind castelul cu frumoase gradini de legume si flori. Continuam cu castelul Amboise despre care se spuna ca a fost castelul favorit al regilor Frantei. Leonardo da Vinci a locuit o perioada aici, mormantul lui fiind intr-o capela din curtea castelui. Pretul informativ al excursiei optionale: 70 EURO/ persoana (minim 20 participanti). Dupa-amiaza, timp liber pentru plimbari pe cont propriu sau, optional, vizita centrului medieval al orasului Tours impreuna cu insotitorul de grup. Pret informativ: 15 EURO/ persoana.Cazare in Tours la hotel Kyriad Tours Saint Pierre des Corps 3* in Tours (sau similar).
Ziua 5: 30.08  TOURS – Castelul CHAMBORD – CHARTRES – PARIS
Mic dejun. Ziua incepe cu vizitarea castelului Chambord; construit drept resedinta de vanatoare pentru Francois I, acest castel este unul dintre cele mai bune exemple ale arhitecturii renascentiste din Franta. Este cea mai mare constructie de acest gen din Franta, avand peste 440 camere, 85 scari si peste 800 de coloane sculptate. Dupa vizita, plecam spre Paris. Pe drum, ne vom opri in Chartres pentru vizitarea Catedralei. Aceasta este una dintre cele mai impunatoare si frumoase catedrale gotice din Franta. Seara, cazare in Paris la hotel 3*.Important: biletele de intrare se vor achizitiona la fata locului . Tarif bilet castelul Chambord: 13 EURO/ persoana.
Ziua 6: 31.08 PARIS
Dupa micul dejun, tur panoramic (3h) al Parisului cu ghid insotitor pe parcursul caruia vom avea ocazia sa admiram cele mai importante obiective ale “orasului lumina”: Turnul Eiffel, Trocadero, Domul Invalizilor, Muzeul Louvre, Notre Dame, Primaria, Opera Garnier, Place de la Concorde, Arcul de Triumf. Pe parcursul turului, se vor face scurte opriri pentru fotografii. Dupa-amiaza, optional, urcare in Turnul Eiffel pentru a admira o frumoasa priveliste asupra Parisului. Seara va propunem o plimbare cu insotitorul de grup pe Champs Elysees. Seara, cazare in Paris la hotel 3*
Ziua 7: 01.09  PARIS , mic dejun timp liber pentru cumparaturi. Seara, cazare in Paris la hotel 3* .
Ziua 8: 02.09  PARIS –Timisoara
Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 06:00.  cand avem prevazut transfer la aeroport pentru imbarcare cursa Wizz Air Timisoara . Plecare din Paris la ora 09:05, sosire la Timisoara  la 12:25.

Transport

aug. 26 Timișoara – Paris Beauvais 6:45 – 8:20 (W6 3521)
sept. 02 Paris Beauvais – Timișoara 9:05 – 12:25 (W6 3522)

Tarif

PRET/persoana: 820 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 335 EURO

Pretul include

 • transport cu avionul Tmisoara – Paris si retur cu compania Wizzair;
  · 7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*:
  ·         vizita la Mont St. Michel;
  ·         tur panoramic de Paris cu autocar
  ·         transport cu autocarul pe parcursul circuitului;
  ·         transferuri aeroport – hotel – aeroport;
  ·         insotitor roman de grup.

Nu sunt incluse

asigurarea medicala + asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de Comercializare a Pachetului de Servicii Turistice) ·
intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale.
Taxele locale
Bagaj bagaj de cala (vor fi trimise cu autocarul din tara )
Cina optional – aproximativ 150 eur

Observatii

grup minim 35 persoane. Pentru grup de 25-35 persoane, pretul se majoreaza cu  85  EURO/ persoana.  Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

Distribuiti pe retele